maanantai 4. maaliskuuta 2013

Minecraft Xbox 360 Version Arvostelu






 Lego-konsepti uudestisyntynyt pelissä...




Mielikuvitus oli tärkeä osa lapsuuttasi. Pystyit kuvittelemaan melkein mitä tahansa ja sait sen elämään mielessäsi. Iän karttuessa mielikuvitus siirtyi oikean maailman rajoitteiden tieltä ja menetit taitosi kuvitella uskomattomia asioita. Mutta jotkut pelit terästävät mielikuvituksesi vanhalle tasolleen rakentaessasi uskomattomia linnoja ja selvittäessäsi kinkkisiä pulmia. Näitä pelejä on harvassa, sillä suurin osa pelistudioista ei uskalla ottaa riskiä luodakseen jotain erikoista.
Itse pystyn nimittämään vain kaksi tekelettä tähän ryhmään: 5th Cellin Scribblenauts-sarja  ja Mojangin Minecraft.

"Creative on hauska muoto niille, jotka haluavat vain rakennella."
Uskon että suurin osa peliarvosteluja lukevista tietää Minecraftin perusidean, mutta kerrataan vielä: Synnyt tuntemattomalle saarelle, jossa (pelimuodosta riippuen) joko selviydyt etsimällä raaka-aineita ja tekemällä niistä erilaisia esineitä ja rakennusmateriaaleja (survival mode) tai voit rakentaa mitä tahansa loputtomilla raaka-aineilla ilman kuolemisen pelkoa (creativity mode). Kummallakin muodolla on omat puolensa ja ne ovat erittäin hauskoja pelata. Kuitenkin omasta mielestäni survival on hauskempi, koska joudut tekemään työtä saadaksesi tarvittavat raaka-aineet kasaan. Creative on hauska muoto niille, jotka haluavat vain rakennella.

Graaffinen tyyli on minecraftissa erittäin luova ja omaperäinen: kaikki on kulmikasta, mukaan lukien aurinko ja oma hahmosi. Retro-tyyliset 3D grafiikat saavat minecraftin erottumaan muiden pelien joukosta hyvällä tavalla, samalla näyttäen erityisen lumoavalta. Yksi blokki ei näytä erikoiselta, mutta niiden muodostaessa erilaisia luolia, vuoristoja ja metsiä, näyttää eri näköisten kuutioiden luoma maailma oudolla tavalla upealta.

"Yksi blokki ei näytä erikoiselta, mutta niiden muodostaessa erilaisia luolia, vuoristoja ja metsiä, näyttää eri näköisten kuutioiden luoma maailma oudolla tavalla upealta."
Pelattavuus on pelin suola: vaikka pelissä ei ole minkäänlaista juonta eikä mitään käsikirjoitettua tehtävää, tekemistä riittää loputtomiin. Survival-pelimuodossa selviytyäksesi sinun pitää hakata puuta, farmata eläimiä, kasvattaa kasveja, kaivaa kaivoksessa, rakentaa talo, tapella yöllä ilmestyviä otuksia vastaan, tehdä erilaisia työkaluja ja esineitä jne. Kuolessasi tiputat kaikki mukana olleet kamppeesi ja synnyt joko aloituspaikkaan tai oman sänkysi viereen.
Aloittaessasi uuden pelin synnyt taas erilaiselle alueelle, jossa on erilaisia vuoria ja muita ympäristöjä. Jotkut maailmat sisältävät enemmän rikkauksia kuin toiset, joissakin taas on enemmän eläimiä ja joissakin enemmän puuta. Halutessasi voit myös katsoa jonkun tykkäämäsi maailman numerosarjan, ja kirjoittaa sen uudestaan uutta peliä aloittaessasi päästäksesi samaan ympäristöön uudestaan.   

Ääni ja musiikki on tärkeä osa minecraftia. Musiikki on erittäin tunnelmallista ja en osaisi kuvitella pelille sopivampaa musiikkia. Äänien avulla voit taas kuulla lähestyvien hirviöiden ja eläinten äänellykset. Tämä ei toimi pelkästään varoituksena kannoilla olevista otuksista, vaan tuo peliin myös omanlaista jännitystä. On mahdoton kuvailla jännityksen määrää kuullessaan zombien ärjähdyksen tai creeperin sihahduksen vähillä elämillä kaivoksessa. 

"Pelissä on monenlaisia otuksia tuikki tavallisesta lehmästä 
räjähtävään Creeperiin."
Pelissä on
monenlaisia

 otuksia tuikki tavallisesta lehmästä räjähtävään creeperiin.  Eläimiä tappamalla saa monenlaisia hyödyllisiä asioita kuten villaa, nahkaa ja lihaa. Joistain eläimistä pystyt tehdä myös lemmikkejä. Yön alkaessa luolissa asuvat zombit, luurangot ja creeperit tulevat riehumaan maan pinnalle, jolloin kannattaa pysyä oman talon sisällä (jos sellaisen omistat).

Minecraft julkistettiin alunperin PC:lle, mikä tarkoittaa konsoliversiosta puuttuvan ominaisuuksia, kuten laajempi maailma ja joitakin esineitä, mitä PC-versiossa voi tehdä. Kuitenkin Xbox-versio esitteli pari uutta ominaisuutta, kuten tutoriaalit ja splitscreen-pelaaminen. Myös crafting systeemistä on tehty yksinkertaisempi, sillä nyt peli kertoo, mitä raaka-aineita tarvitaan tietyn esineen kokoomiseen.

Minecraft on jokaisen luovan ihmisen märkä uni, ja vaikka Xbox-versio ei vedä vertoja PC-isoveljelleen, on se siltikin aivan mahtava peli ja 15 euron hintalapun kanssa varsinainen saalis. Peliä on myös hauska pelata yksikseen, mutta suosittelen pelaamaan tätä peliä kavereiden kanssa, joko kuulokkeiden kanssa tai samalla ruudulla.



9/10 (Erinomainen)

Grafiikat  9
Musiikki  9
Pelattavuus 9.5
Pelinesittely  8
 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hae arvosteluita ja muita tekstejä