tiistai 15. tammikuuta 2013

NHL 13 Arvostelu

Uutta on tullut ja vanhaa on mennyt...




Olen jääkiekkofani, joten voitte uskoa miten kiinnostava vuosi 2012 on ollut: NHL:n työsulku on johtanut tähtipelaajien Euroopan valloitukseen, ja olemme saaneet monia tähtiä jopa tänne Suomeenkin.
Mutta nyt on vuosi 2013 ja työsulku on loppunut, joten nyt nautin lätkästä Xboxini edessä.



Kun aloitin NHL 13:n pelaamisen, huomasin ensimmäisenä nauttivani erityisen paljon soundtrackista. Olen pitänyt lätkäsarjan musiikista, eikä tämäkään osa tuota pettymystä.Soundtrackkiin osallistuivat monet suosikki artisteistani, Anti-Flag ja Shinedown mukaan lukien. Samat pelimuodot on pidetty mutta sen lisäksi on lisätty myös kaksi uutta: GM Connected ja NHL Moments Live. GM Connectedissa voit pelata tuttua Be A GM-muotoa netissä kavereiden kanssa, kun taas NHL Moments Livessä pystyt kokemaan lähivuosien parhaita lätkähetkiä.

Kun aloitat pelaamisen, eteesi pongahtaa sama tuttu valikko jossa voit valita joukkueesi 11 eri liigasta (lisäksi myös Kansainvälisestä). Pystyt tietenkin myös valitsemaan puolesi ja myös että millä controlleilla haluat pelata pelin. Ainoa muutos joukkuevalikossa on se, että joukkueiden taso arvostellaan tähdillä numeroiden sijaan.

True Perfomance Skating nostaa pelattavuuden uudelle tasolle.
Kun aloitat pelaamisen, huomaat aluksi samat hyvin tehdyt tekstuurit, hurraavan yleisön ja hyvin animoidut pelaajat. Ensimmäisen eron jonka huomaat on luistelu. Uusi luistelu näyttää sulavalta ja realistiselta, joka tuo NHL-pelisarjan taas kerran lähemmäksi täydellistä jääkiekkosimulaatiota. Uusi luistelusysteemi kuulostaa pieneltä päivitykseltä, mutta siihen tottumiseen menee aikaa: kääntyminen ja jarruttaminen on hitaampaa ja vaikeampaa, äkillinen suunnanvaihto lähes mahdoton ja sen lisäksi pelaajien luistelunopeus on noussut, 
joka tekee puolustamisesta hankalampaa.
EA Sports mainostaa myös tietokoneen tekoälyn parantumista, mutta siinä en ole huomannut eroa. Tietokoneet puolustavat ja hyökkäävät samalla kaavamaisella tavalla kuin viimekin osassa. Myös sarjalle tutut bugit ovat saaneet jatkoa,(maila suojusten läpi, hanska jään läpi, oudot loukkantumistavat jne.) mutta bugienkin kanssa peli on äärimmäisen nautittava.Harmillista on se, että väliaikoja on lyhennetty huomattavasti, joten aikaa toisten taklimiseen annetaan mahdollisimman vähän.

Kokonaisuutena NHL 13 oli oiva jatko-osa  lätkäsimulaatioille. EA Sports on onnistunut kehittämään oikeita osa-alueita viime pelistä, ja onnistunut taas kerran nostamaan lätkäpelin pelattavuutta ja aitoitta. Tietenkin oli myös miinuksia, mutta pelin tunnelma korvaa nämä.Suosittelen lämpimästi lajin ja pelisarjan faneille.


8.5/10 (Erittäin Hyvä)
Grafiikat      8
Musiikki   9.5
Pelattavuus   8.5






1 kommentti:

  1. Typo viimesessä kappaleessa "aitoitta" pitäisi varmaan olla "aitoutta". :)

    Muuten hyvä ja ytimekäs arvostelu, olen itsekin pelannut tätä satoja ellen tuhansia otteluita ja samoilla linjoilla mennään.

    VastaaPoista

Hae arvosteluita ja muita tekstejä